Over Ertussenin

Welkom bij Praktijk Ertussenin

Kindbehartiging in de Natuur

Midden in het recreatiegebied Amerika, waar de frisse lucht en het gezang van vogels samenkomen, ligt Praktijk Ertussenin. Een plek die niet alleen een helende omgeving biedt, maar ook een bron van ondersteuning en begrip voor kinderen en ouders die te maken hebben met scheiding.

De Locatie: Verbonden met de natuur

De praktijk, omringd door natuur, biedt een rustige ontsnapping aan de hectiek van het dagelijks leven. Neem je laarzen mee. Een mogelijk boottochtje over het ven, met uitzicht op groene weilanden waar vaak paarden grazen, vormt het begin van de emotionele reis  bij Praktijk Ertussenin.

Buiten Zijn, Frisse Neus en Wandelen: Helende Elementen

Ik geloof in de kracht van de natuur als hulpmiddel voor emotioneel welzijn. Daarom moedig ik kinderen aan om naar buiten te gaan en een frisse neus te halen. Ik maak gebruik van de natuur als een onderdeel van onze sessies. Wandelen buiten in de natuur, biedt niet alleen een fysieke activiteit, maar dient ook als een kalm canvas voor openhartige gesprekken.

Expressie zonder Woorden: Non-Verbale Spelvormen

In Praktijk Ertussenin besef ik dat woorden niet altijd voldoende zijn om gevoelens uit te drukken. Daarom hanteer ik non-verbale spelvormen als een onderdeel van de begeleiding. Door deze expressie kunnen kinderen op een andere manier hun gevoelens uiten. Dit bevordert niet alleen begrip maar ook een gevoel van vrijheid en zelfexpressie.

Het Belang van het Kind Staat Voorop

Bij mij staat het belang van het kind altijd voorop. Als kindbehartiger streef ik  ernaar een veilige en ondersteunende omgeving te creëren, waarin het kind wordt gehoord en begrepen.Ik begrijp dat een scheiding ingrijpend is, daarom ben ik  er om jullie te helpen.

Mijn Reis om Kinderen te Begeleiden in Uitdagende Tijden

Welkom op mijn pagina!

Mijn naam is Sascha Hof, en ik wil graag mijn verhaal met je delen. Mijn carrière heeft zich gevormd binnen verschillende vakgebieden, waar coaching, educatie, observatie en enthousiasmeren centraal staan. Mijn reis begon als 6 jarig meisje met een droom om ballerina te worden, deze passie voor dans leidde me naar de Rotterdamse Dans Academie, waar ik doorzettingsvermogen, presteren, afzien, en observeren leerde. Dans is voor mij non-verbale communicatie, een vaardigheid die ik vertaal naar optimaal presteren binnen mijn werk, organisaties en teamverbanden.

Onderwijs

Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest binnen het dansvak, vervolgde ik mijn reis als leerkracht voor de groepen 5/6/7/8 in het primaire onderwijs. In 2011 heb ik mijn Master Special Educational Needs afgerond, met een specialisatie in gedragsproblematiek. Deze opleiding verrijkte mijn loopbaan als leerkracht en gedragsspecialist. Het scherpte mijn waarnemingsvermogen aan en leerde me de onderwijsbehoeften van kinderen beter begrijpen. Diagnostiek, observeren, analyseren, en oplossingsgerichte benaderingen werden mijn tweede natuur.

Buitenlandse ervaringen

Met in totaal vijftien jaar ervaring in het onderwijs, als leerkracht, remedial teacher en intern begeleider, heb ik in de tussentijd een bijzondere afslag gemaakt, deze wending resulteerde in  een opleiding tot wildlife-gids in  Zuid-Afrika en Botswana. Jaren heb ik daar gewoond en gewerkt als safari-lodge manager en wildlife-gids. Daarnaast organiseerde en implementeerde ik educatieve programma’s voor schoolkinderen in townships, een van de meest dankbare ervaringen in mijn leven.

Na het wonen en werken in geïsoleerde gebieden in Zuid-Afrika, Botswana, en Chili, kan ik zeggen dat deze diversiteit mij gevormd heeft tot een flexibele, avontuurlijke professional met een passie voor verbetering en inzicht.

(stief) Moeder

En toen ontmoette ik mijn man, en daar begon ons avontuur als samengesteld gezin. Zijn twee kinderen uit een eerdere relatie en ons gezamenlijke kind hebben mijn perspectief als kindbehartiger verdiept. Mijn karaktereigenschappen als inventiviteit, zelfstandigheid, optimisme, doorzettingsvermogen, geduld, spontaniteit, en flexibiliteit maken me uniek in het begeleiden van kinderen in complexe situaties.

Kindbehartiger

Mijn levensfilosofie is dat problemen opgelost kunnen worden met een positieve houding en insteek. Als kindbehartiger ben ik toegewijd aan het begeleiden van kinderen en gezinnen met mijn diverse ervaringen, communicatieve vaardigheden, en positieve benadering. Laten we samen werken aan een positieve toekomst voor de kinderen die het verdienen. Ik kijk er naar uit om jou en je gezin te ontmoeten en te ondersteunen op jullie unieke reis.

Veel gestelde vragen

Staat er iets niet bij neem dan contact met me op, bvd Sascha

 

Een kindbehartiger richt zich op het vertegenwoordigen van de belangen van het kind in conflictsituaties, zoals een scheiding, terwijl een kindertherapeut gericht is op de emotionele en psychologische gezondheid van het kind.

Een kindbehartiger is nuttig in situaties van echtscheiding, conflictsituaties of andere omstandigheden waarin het kind mogelijk wordt beïnvloed door beslissingen van volwassenen. Neem contact op als je twijfels hebt.

1a. Het betrekken van beide ouders helpt bij het begrijpen van de volledige context en het waarborgen van een evenwichtige benadering.

De kindbehartiger werkt onafhankelijk en baseert beslissingen op het belang van het kind. Ze creëren een veilige ruimte voor het kind om hun gevoelens te uiten.

In dat geval kan overleg met een mediator of juridisch advies helpen. Ook is het mogelijk om een andere kindbehartiger in te schakelen. Het belangrijkste is om het welzijn van het kind centraal te stellen.

De duur varieert, maar het doel is om zo snel mogelijk resultaten te boeken. De complexiteit van de zaak en de medewerking van betrokkenen spelen hierbij een rol.

Ja, tenzij er zorgen zijn over de veiligheid van het kind. De vertrouwelijkheid is essentieel voor het opbouwen van een band met het kind.

Ja, kindbehartigers passen hun aanpak aan op basis van de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind.

Lees hier meer over de kosten, of neem contact met ons op voor specifieke informatie over tarieven en betalingsmogelijkheden.

Het is belangrijk om het kind te betrekken bij het besluitvormingsproces. De kindbehartiger werkt samen met het kind om een comfortabele en veilige omgeving te creëren. Wanneer een kind niet mee wil werken, kan er mogelijk sprake zijn van een vertrouwensband en staan de specifieke belangen voor het kind niet meer centraal. In overleg zal er bekeken worden wat de mogelijkheden eventueel zouden kunnen zijn.

Veranderingen in gedrag, emotionele problemen of moeite met aanpassingen kunnen indicaties zijn. Raadpleeg een kindbehartiger als je twijfels hebt.

Open communicatie, respect voor het standpunt van het kind en samenwerking met de kindbehartiger dragen bij aan het behartigen van de belangen van je kind.

IEen kindbehartiger biedt een objectieve stem voor het kind in de juridische context, waardoor de rechter een beter begrip krijgt van de behoeften van het kind.

Aanbevelingen zijn meestal niet bindend. Als er geschillen zijn, kunnen ze worden voorgelegd aan de rechter, die dan beslissingen neemt op basis van het belang van het kind.

De school kan waardevolle informatie verschaffen over het welzijn van het kind, en de kindbehartiger kan indien nodig, en altijd met toestemming van beide ouders, samenwerken met schoolprofessionals.

Vragen kunnen variëren, maar ze zijn ontworpen om het kind te helpen zijn of haar gevoelens en wensen te uiten. Voorbeelden zijn vragen over thuis, school en vriendschappen.

Ja, een kindbehartiger kan adviseren en ondersteuning bieden om een gezonde co-ouderschapsregeling te bevorderen.

Familieleden kunnen worden betrokken als dit bijdraagt aan het begrip van de situatie, maar de focus ligt op het belang van het kind.

De kindbehartiger kan doorverwijzen naar geschikte professionals als therapie nodig is. Hun primaire focus blijft echter op het behartigen van de belangen van het kind.

De kindbehartiger zal individuele tijd met het kind doorbrengen om een vertrouwelijke omgeving te creëren, waarbij de belangen van het kind voorop staan.

Stuur me een bericht

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Scroll naar boven