Stief of bonus

Stief of bonus ouder?

Het Samengestelde Gezin: Bonus, Stief, Tweede Leg

20 jaar geleden begon het begrip “scheiden” langzaam door te sijpelen. Een vriend van de familie voelde zich ontheemd in zijn gezin. Tegenwoordig zien we helaas veel gebroken traditionele gezinnen om ons heen. Kinderen die simpelweg niet beter weten.

Het idee van een kerngezin was voor mij vroeger volledig onbekend. Een gezin waarvan de kern uit elkaar spat – als een vuurpijl, maar minder sierlijk. Het is een voorstelling die ik me als kind moeilijk kon voorstellen, maar tegenwoordig is het de realiteit: de bonus, de stief, de tweede leg.

Een vreemd besef overvalt me soms. Ik ben toch de vrouw van mijn man en de moeder van ons kind? Niets is minder waar. Soms voelt het zwaarder dan verwacht, de bonus, de stief, de tweede leg.

Welke route nemen we? Wat is de juiste weg? Soms voelt het heel compleet, en soms lijkt het allesbehalve dat. Als we samen zijn, hoor ik liefdevolle woorden voorbij komen; schatje – mama, Sascha. Maar van een afstand zie ik veel vragende ogen. De vrouw van, de moeder van, en de vriendin van papa van. Het samengestelde, complexe gezin.

De bonus, de stief, de tweede leg. Ondanks de grote uitdagingen voelen we dat we op de juiste weg zijn.

Scroll naar boven